Trevlig Oktoberfest 2022!

Publicerat: 2022-10-06 12:00 - Skrivet av Mikael Andersson

Oktoberfest!

Äntligen har pandemin tillåtit oss att upprepa succén med Oktoberfest, som vi senast hade på Solsäter 2019.  Då utrymmet är begränsat på klubben, när vi har dans, valde vi denna gång att förlägga festen på Hantverksgården, beläget centralt i Vellinge. Uppskattades inte minst av de tillresande, som bara hade några minuters gångväg till bussen.

Maten levererades av vår krögare Ulf, som bjöd på traditionsenligt meny i form av Fläskesteg och apfelstrudel till efterrätt. Till det facila priset av 395 kr fick man dessutom en valfri välkomstdrink. Då det var en sluten fest kunde vi sälja alkoholhaltiga drycker till starkt reducerat pris. Vad sägs om en whisky, en starköl eller ett rejält glas vin för ynka 25 kr?

Johnny, vår klubbchef, hade lyckats få hit en turnerande ”umpa-bumpa” orkester. De använder olika namn beroende på musik, men kallar sig bl a för ”Ring så spelar vi”. De bidrog verkligen till den goda stämningen. Dom började spela till kaffet och förgyllde tillställningen med en ”introtävling”. Icke helt oväntat vann bordet där vi i ”Festkommittén” satt!

Efter kaffet började dansen och det visade sig att här fanns oväntat många dansanta medlemmar (tom f d tävlingsdansare). Alla älskar ju inte att dansa och många nöjde sig med att frekventera baren. Kanske därför det ständigt hördes roliga anekdoter och gapskratt från alla hörn.

När orkestern spelat färdigt avrundade vi med en dryg timme ”vanlig” dans via en Spotifylista. Nästa gång ska alla få maila in sina önskelåtar!

Ett stort tack till alla frivilliga som på natten hjälpte till att flytta bord och stolar samt till de som spontant hjälpte till att städa undan dagen efter! Tack även till er som skänkte kaffet och priser till lotteriet.

Festkommittén lovar att återkomma med några spännande partyprojekt nästa år. Datum släpps, så snart allt är bokat. Planeringen startar redan i höst och ni vet väl att det är 30 års jubileum till sommaren?

 Livet är ju inte bara golf!

För Festkommittén
Staffan Waldemar

 

Per-Erik vann golftävlingen

Per-Erik vann golftävlingen

Agneta konferencier

Agneta konferencier

Får man inte den man älskar...

     
     
Anna-Lena, Annika och Staffan var stöttepelare i vinnarlaget musikquizen.
Anna-Lena, Annika och Staffan var stöttepelare i vinnarlaget musikquizen.

Man hade en trevlig oktoberfest!

Vår krögare serverade maten med bravur.
     
     
Hans var domare i musikquizen.
Hans var domare i musikquizen.
Ulf, Leif och Rolf skötte baren.
Ulf, Leif och Rolf skötte baren.
Vår krögare levererade maten.
Vår krögare levererade maten.